Veldwerk15nieuwgl
m6
m1

Wat is Veldwerk?

Veldwerk produceert musicals op maat.
Veldwerk kan hierbij de totale productie verzorgen, of een aantal onderdelen: muziek, regie, podium en/of techniek. Dit kan een bestaande musical zijn of een musical die speciaal wordt geschreven. Veldwerk heeft ervaring met een groot aantal populaire titels en heeft ook een aantal zelf geschreven musicals op het repertoire staan. Het Veldwerk team heeft ruime ervaring met kleine en grote groepen, 40-400 personen. Ook wat betreft repetitie tijd zijn er diverse mogelijkheden:
5-6 maanden of 1 dag!

Een musical vraagt ongeveer 25 repetities met hierin opgenomen een aantal doorloopzondagen. In het begin van de repetitie periode wordt vooral het muzikale gedeelte geoefend. Na verloop van tijd wordt de repetitie ingevuld door de regisseur. Een band/orkest wordt zo snel mogelijk gevormd waarna het zoveel mogelijk deelneemt aan alle repetities. Tijdens de repetitie periode worden de uitvoeringen, zoals p.r.,financiën, kleding, podium, techniek, catering, programmaboekje, calamiteitenplan e.d. door een werkgroep o.l.v. Veldwerk voorbereid. Een week voor de uitvoeringen wordt het podium en decor opgebouwd. De techniek, licht en geluid, wordt voor de generale repetitie in gereedheid gebracht. meer...

Scratch-musical: Een musical in één dag repeteren en uitvoeren!

Alle voorbereidingen worden voorafgaande aan de scratchdag door Veldwerk in samenwerking met een werkgroep voltooid. In de werkgroep zitten mensen voor werving van de deelnemers, publiciteit, financiën/sponsoring en ook zaken als catering spelen een belangrijk onderdeel. 
De band oefent één keer van te voren en een week van te voren worden de solo rollen verdeelt. Het koor krijgt vier weken van te voren en CD en teksten, maar oefent alleen op de dag zelf. Solisten worden in overleg met de werkgroep door Veldwerk benaderd. Toch wordt aan iedereen gevraagd alle liedjes te oefenen. Vaak zingt het koor, of een gedeelte ervan, mee met de solist. 
De avond voor de scratchdag wordt de technische installatie en het podium opgebouwd.
meer...

Elke locatie is geschikt voor de uitvoering van een musical of kan er wel geschikt voor gemaakt worden. Veldwerk heeft ervaring met allerhande locaties, met name kerken. Hierbij worden de 'huisregels' in acht genomen met eerbied voor de functie en gebruik van de locatie. Podia en decors worden aangepast aan de bestaande situatie en de technische installatie voor het licht en geluid zijn in diverse formaten leverbaar. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan veiligheid en wordt er een calamiteitenplan opgesteld. Na de laatste uitvoering wordt alles direct opgebroken en is de locatie de dag erna weer bruikbaar voor dagelijkse bezigheden.

Wat betreft de kosten. Zoals hiervoor beschreven zijn er veel mogelijkheden en wordt alles in het werk gesteld om de musical aan uw wens te laten voldoen,  aangepast aan de beschikbare locatie en natuurlijk het budget. Door onze ervaring zijn we in staat om naast een op maat gemaakte offerte van Veldwerk ook een begroting aan te leveren van alle bijkomende kosten en inkomsten.

Nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek waarin we kennis maken, met u en uw wensen en de mogelijkheden van Veldwerk.

m4
m9
m12
m15
Welkom Contact Producties Informatie m16